Лена намери оправдание: Радев ни тласна към коалиция с ГЕРБ

„Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент“. Това написа Лена Бориславова от ПП-ДБ във фейсбук.

В поста си тя посочва още, че държавният глава „плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР“.

„Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ?, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент“, гласи постът на бившия началник на кабинета на екс премиера Кирил Петков.