Лена: ГЕРБ харесват бюджети, при които едни 600 млн. от хазарт не се събират

ГЕРБ най харесват бюджети, при които едни 600 млн. лева от хазарт не се събират. Какво съвпадение – Магнитски също. Асен Василев обаче не.

Това написа във фейсбук Лена Бориславова във връзка с изказване на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес беше във Велико Търново и се закани този път ПП-ДБ да срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета.

„Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. А те казали, че ще облагат втора кола и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно“, заяви Бойко Борисов в коментар за държавния бюджет, анонсиран от финансовия министър Асен Василев, който заяви, че бюджетът е балансиран в рамките на маастрихтските критерии. Това ще ни позволи да изпълним всички критерии, свързани с членството на България в еврозоната. Предвижда 50% повече инвестиции. Това, което очакваме като увеличение на средната работна заплата в рамките на следващата година, на база на заложените политики, е ръст между 10 и 12%“, заяви министърът на финансите Асен Василев по време на представянето на проекта на държавния бюджет за 2024 г.

По думите на Борисов, хората трябва да разберат защо ГЕРБ участват и подкрепят сглобката.

„Ще гласуваме бюджета. Хората обаче трябва да знаят защо участваме и подкрепяме сглобката. Ще искаме да се запише поименно каквото трябва за Монтана, за Плевен и т.н. Има си местни принципали, те да вдигат данъците“, настоя лидерът на ГЕРБ.