Куриоз: Разлюбена съпруга помага на мъжа си да отвлече нова изгора

Отвлечената в Смолян 45-годишна жена е имала близки отношения преди време с похитителя си. При зрелищното на извършителя помагала сегашната му жена, с която имат три деца. Това съобщи на брифинг в прокуратурата окръжният прокурор Недко Симов.

Очевидец е съобщил, че в лек автомобил Мерцедес Е класа, сив на цвят, с две врати, насилствено е натикана жена, която е крещяла и е викала за помощ. Нанасяни са й удари, но е вкарана в колата, която е отпрашила.

„Незабавно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия, колегите са заградили всички пътни артерии, които влизат и излизат от Смолян и по този начин след около 15-20 минути наряда е установил автомобила. В него, след като е задържан водачът, който е на 46 години, са открити отвлеченото лице на 45 години и помагач на извършителя, която е съпругата му, на 38 години, заяви директорът на ОД на МВР – Смолян Цветан Цанков.

Пред разследващите отвлечената жена твърди, че е била малтретирана. „Жертвата е вън от опасност, извършителите са задържани. Вече е извършено освидетелстване на пострадалата, за щастие тя е в добро състояние, както физическо, така и психическо. Разпитана е пред съдия от Окръжен съд-Смолян, извършени са множество действия по разследването, по установяване на веществени доказателства, по оглед на въпросният автомобил“, каза наблюдаващият прокурор Атанас Илиев, зам. – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Смолян.

По първоначални данни е имало отношение в миналото между отвлечената жена и мъжът. Миналата година, на 4 декември в Смолян, мъжът е запалил автомобил ползван от пострадалата. За палежа е получил условна присъда от 4 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Отвличането е извършено в изпитателния срок на предното му престъпление, което означава, че мъжът ще трябва да изтърпи и предното наказание, обясниха от прокуратурата.

Официално похитителите са съпруг и съпруга. Имат три деца, две от които са малолетни. Мъжът е работил близо до Смолян, в региона. Жена му не е осъждана.

Прокурор Илиев е постановил задържането за 72 часа на извършителя. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за задържане под стража. На жена му е постановена мярка подписка заради чистото й съдебно минало и двете й малолетни деца.

Първоначалните данни от представените твърдения на извършителят са, че искал да живее с похитената, казаха от прокуратурата.