Кристофър Фараона: Вземат ми къщата заради чалгата на „Моя страна“

„Не знам дали тези хора, които ми се обаждат по телефона и ми искат пари, са автентични. Двама от тях се представиха за адвокати. Исканите суми са различни“, каза за „България Днес“ рапърът Кристофър Галовски – Фараона. Роденият в Кнежа певец е финалист от „Гласът на България“ и наскоро името му нашумя в скандал заради негова чалга версия на хита на Емил Димитров „Моя страна“.

Колеги на естрадната легенда скочиха срещу Галовски заради гаврата му според тях с неофициалния химн на България. А Емил Димитров-син побърза да заяви в медиите, че ще съди Фараона за авторски права, а паричният му иск към „осквернителя“ е на стойност 15 000 лева.

„В рамките на няколко дни ми звъняха различни хора. Може би е някаква измама всеки да иска пари“, подозира младият изпълнител. „Не съм се виждал лично със сина на Емил Димитров и предполагам, че това не е законно – да се търсят за пари по телефона и под масата, без дело, без съдебно решение“, смята той.

По думите му досега се е представила с името си само някаква жена. „Каза ми, че се казва Георгиева, от Варна. Обадих се на номера, посочен в сайта на кантората, но тази госпожа не знаеше нищо. Проверих дали имат и друга Георгиева, но мисля, че ще се стигне до разследване, защото това е вид злоупотреба и измама, и уронване на авторитет“, негодува изпълнителят на кючек варианта на „Моя страна“. Той обаче уточнява, че „не е разговарял със сина на Емил Димитров“. „Не ми е казвал в личен разговор: „Да, тази сума трябва да ми я дадеш“, признава Кристофър. Неговото обяснение за сумите, които му искат по телефона, е „манипулация и прикриване на данъци“.

„Ако наистина решат да ме съдят, ще извадя тези обаждания с искания за пари като аргумент, ще извадя записите от операторите и това ще се установи по законен ред – чрез полиция, чрез прокуратура, дали става въпрос за прикриване на данъци“, зарича се рапърът от Кнежа.

Фараона произведе и новината, че ако наследникът на естрадната легенда реши да се обърне към съда, го очаква протест. „Много хора от цялата страна ми се обадиха да ме поздравят за песента. И казаха, че ако се стигне до съд, синът на Емил Димитров го очаква много голям протест“, разкри Галовски.

„Не мога да спя, не се храня от притеснение. В депресия съм“, оплака се авторът на чалга версията на хита на Емил. Най-голямата му тревога е свързана с къщата, в която живее цялото му семейство, болният му дядо и трите му малки деца. „Могат да ми продадат дома, защото аз нямам тези пари, които се твърди, че се искат от мен“, опасява се Кристофър. За разлика от Емил Димитров-син Боби Андреев, наследникът на покойния импресарио, текстописец и най-близък приятел на Емил Димитров – Васил Андреев, е харесал много изпълнението на Фараона. „Обади ми се, поздрави ме, каза, че много е харесал новия вариант на песента. И че много иска да присъства на мое участие на живо“, разказа рапърът от Кнежа.