Криси Фараона: Искат ми 15 бона за „Моя страна“! Дълбоко съжалявам, извиних се

„Адвокатка ми поиска 15 хиляди лева за нанесени морални щети с моята версия на „Моя страна, моя България“, обяви пред „Телеграф“ изпълнителят Кристофър Галовски, по-известен като Криси Фараона. Той взриви обществеността, като обърна на кючек неформалния химн на Емил Димитров.

Първоначално той си мислел, че е измамница жената, която му се обадила, че е представител на наследника на поп краля. „После се чух със самия син на Емил Димитров, гледах изказването му пред NOVA и разбрах, че наистина съм сгрешил, за което му се извиних и съжалявам дълбоко, но той каза да се разберем с адвокатката. Не знам, може и да ми заведат дело, но през седмицата ни предстои още един разговор. Аз вече им обясних, че знам тази песен на френски като „Моника“, изпълнена от друг певец. Останал съм с впечатление, че е негова и си мислех, че няма да мога да го открия за правата“, разказа Криси Фараона.

Той е категоричен, че сумата от 15 хиляди лева е непосилна за него. „Имам три малки деца – на 3, 6 и 9 г., живеем в Кнежа, тук плащат много малко, не работя друго и нямам спестявания. Каквото имах, го дадох за операция на дядо ми, на когото сложиха байпас – той няма пенсия, нито осигуровки и аз плащах всичко, да ми е жив и здрав. Ако ме осъдят да ги платя тези 15 хиляди, ще трябва да ходя да работя в Германия през зимата. Там дават по 3000 лв. заплата и за няколко месеца ще мога да спестя 5-6 хиляди лева“, сподели още музикантът.

Освен това, плащайки парите той няма да има право да си качи отново песента в платформите, откъдето е спряна след скандала. Галовски добави, че е получил обаждане и от Борислав Андреев – сина на автора на текста на „Моя страна“ Васил Андреев. „Той ми каза, че е горд от моята версия, че съм му върнал спомените за баща му и че ще се радва да се видим на някое мое участие“, каза Кристофър.