Криминалистът Иван Савов: Семерджиев е пласирал наркотици, работил е за Таки

Георги Семерджиев – мъжът, който преди месеци уби две жени на тротоар в столицата, е бил пазен от десетки полицаи. Това установи проверка на МВР, чиито резултати бяха оповестени в понеделник от ресорния министър Иван Демерджиев. По случая ще има и дисциплинарни уволнения на служители от системата.

Криминалистът Иван Савов коментира, че протекциите над Семерджиев са били на по-високо ниво в йерархията на МВР.

„Това е много голямо петно върху системата на МВР и върху полицията в частност”, смята експертът в сферата на сигурността. По думите му обаче това е само върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се констатира.

„Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, твърди Савов.

„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки.

По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво”, каза още криминалистът. Той беше категоричен, че няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.

Иван Савов каза още, че военният прокурор, за който стана ясно, че веднага след злополучната катастрофа на бул. „Черни връх” е бил на мястото на инцидента, се е опитал да укрие нещо. По думите му вероятно става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с определени лица.

Той е категоричен, че по време на огледа на местопроизшествието е нарушен процесуалният ред. Преди криминалистите там са били въпросният военен прокурор, а по-късно и Симона Радева.

Според криминалиста от 20 години насам в МВР тече отрицател н подбор на кадрите. „Това означава, че се назначават на хора, които отговарят на долната граница на критериите”, обясни Савов.

One thought on “Криминалистът Иван Савов: Семерджиев е пласирал наркотици, работил е за Таки

  1. ТОЗИ ТОП КРИМОНАЛИСТ ЯВНО ЗВЕЗДИТЕ МУ ГОВОРЯТ ИЛИ АНАЛИЗИРА ОТ КАБИНЕТА ЧЕТЕЙКИ СТАТИЙ ОТ НЕТА. АКО Е ТОЛКОВА В ЧАС ЩО НЕ ГО РЕАЛИЗИРА?…

Comments are closed.