Костадинов ревна против Пеевски, да не вдига бунт срещу Доган

Три дена след провала на кабинета Пеевски – Желязков все още съпредседателят на ДПС явно не осъзнава какво му се случва. Затова ще му припомня един исторически пример. Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Когато през 1826 г. на Ат мейдан в Цариград еничарският корпус вдига бунт срещу турския султан Махмуд, опитът им да вземат властта от него приключва с кървав погром и всички еничари са избити за един ден.

Нека не забравяме, че еничарите, независимо дали в Османската империя или в ДПС, са преди всичко слуги и роби на султана. Влиятелни, могъщи, но въпреки това слуги и роби на султана.

Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща.

Еничарите в ДПС вдигнаха бунт срещу турците и съдбата им ще бъде същата като на техните предшественици през 1826 г. в Османската империя.

Що се отнася до избирателите на ДПС, мисия на „Възраждане“ е да ги освободи от тежкото политическо робство на ДПС, в което са изпаднали. Нашите сънародници мюсюлмани заслужават да имат същите права и свободи като всички останали българи. Права и свободи, които ДПС систематично им отнема през последните 35 години.