Коледна заработка: Жена от видинско село даде на ало-измамници 10 000 лева

Петдесет и четири годишна жена от видинското Ново село даде на измамници 10 000 лева. Това съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин.

Вчера жената е била заблудена по телефона, че разговаря с полицейски служител и трябва да предаде парична сума за залавяне на измамници, уточняват от полицията. Жената е оставила найлонова торба с 10 000 лева до табелата на изхода на село Капитановци по указание на „инспектор Илиев от криминална полиция“. По случая в Районното управление-Видин е образувано досъдебно производство.

От началото на декември т.г. видинската полиция е предотвратила три опита за телефонни измами- в Белоградчик и Видин, съобщават от Областната дирекция на МВР. За последните две години това е първи случай на телефонна измама на територията на региона. Измамниците действат по познатите сценарии – „съдействие на полицията за залавяне на престъпници“ и „нужда от пари за медицинска помощ на близък“.

Полицаите предупреждава гражданите, че измамниците са находчиви, изобретателни и винаги могат да променят сюжета на измамата. Никога не давайте пари на непознати. Измамниците ловко спекулират с доверчивостта на възрастните, с готовността им да помогнат на полицията и с безрезервната им привързаност към близки и роднини. Служителите на реда отново напомнят – не правете плащания под какъвто и да било предлог, след поискани парични суми в телефонен разговор. Потърсете близките си, споделете с приятели, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР, призовават от полицията.