Кирил Петков: Провалените политици имат план да върнат България назад

Провалените политици от прехода имат план да върнат България назад, но вместо това ще получат правосъдие, зарече се съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той и Асен Василев дадоха брифинг на пред затвора в София.

„При нас дойде сигнал за злоупотреба с одита на проекти за милиони евросредства. Този сигнал е свързан само с евросредства, което означава, че може да бъде разследван от работеща ангикорупционна комисия и европейската прокуратура“, обясни Кирил Петков. Той уточни, че става въпрос за евросредства, които са се раздавали в годините на управлението на ГЕРБ.

Заради това ПП внася сигнал в прокуратурата.

„Информацията която имаме лесно се проверява и то тях, ако не са били информирани, могат да го направят и днес“, коментира Петков.

Според Асен Василев след изборите трябва да има истинска прокуратура, а не прокуратура под контрола на Иван Гешев.

„Лаура Кьовеши за тези 6 месеца, пред които работи Европейската прокуратура направи една осъдителна присъда, а нашата няма нито една за корупция по високите етажи на властта“, упрекна той.

Относно ареста на лидера на ГЕРБ, той коментира, че са били предадени над 400 страници доказателства.

„И там са записани свидетелски показания как Васил Божков е влизал в кабинета на министъра на финансите с евро и пури и е излизал без тях. Всичко това отиде при прокуратурата и тя каза – няма данните за престъпления и няма да разследваме“, посочи Василев.

Той отсече, че в България трябва да има истинска антикорупционна комисия, а Кирил Петков добави, е законът за нея за бъде един от първите в новия парламент.