Канна Рачева: Васил Божков е бил седем пъти на разпит пред САЩ

„Забраната за прибиране в България на Васил Божков не е била написана на листче. Давани са му ограничения от две страни. Това защо от Абу Даби са му казали: „Ти си застрашено лице“ не го знаем и няма да го разберем. Той е бил седем пъти на разпит пред държавните власти на САЩ“, заяви в предаването „Тази сутрин“ репортерът на bTV Канна Рачева.

Ексклузивно пред Канна Рачева говори адвокатът на Васил Божков – Стоян Баумайер, който заяви, че бизнесменът е имал забрана да се прибере в България от САЩ и ОАЕ.

Тя подчерта, че има три начина, за да отпадане от списъка „Магнитски“. „По данни на международни юристи това е най-успешният начин, а най-неуспешният е да заведеш дело“, каза Рачева.

Тя коментира и това дали има руска следа с Евгений Пригожин. „Това е невъзможно. Аз също не си дадох отговор на въпроса: „Какво са правили и за какво са си говорили и писали в последните две години? Съдът също игнорира тази теза и не обърна внимание“, каза журналистът.

„Това, което ми направи голямо впечатление и ме смути леко е, че от прокуратурата не са получили официален отговор от съда в Абу Даби, че този човек е екстрадиран. Как тогава е дошъл документа „ние го екстрадираме“, обаче няма съдебно решение за това. Не може да бъде така“, добави тя.

„Процедурата по екстрадиране не е такава. Тогава трябва държавата, която иска екстрадирането като България да изпрати поне двама човека, който са служители на полицията, които да го доведат с белезници и да така да го свалят“, уточни Рачева.

Previous post Милена Атанасова: Министър Хинков да подкара линейка преди да коментира заплатите
Next post Половин тол такса, но само за 1,5 на сто от камионите