И шеф Таньо Шишков захапа високите цени по морето

Още един от известните родни кулинари защити ресторанта със скъпите пържоли. Това е шеф Таньо Шишков. Припомняме, че шеф Борис Петров също избухна с коментар за семейството, което си поръча обяд за 650 лева.

Ето какво гласи коментарът на Шишков без редакторска намеса:

“От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 когато г-жа. Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…“

Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова, така както ги разбирам днес.

Моля не толерирайте неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите.

Веднъж си правих трудът да обяснявам (за едни супи в Банско) как се ценообразува цената на услугата (забележете, не стока а услуга) в ХоРеКа бранша за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации.

Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилният начин.

Гледаме изключителни локации в татковината ни и рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла.

Не ви казвам къде да почивате, но ако ще сравнявате ризорт с инвестиция от десетки милиони лева, използвайте комплекс Сани, о. Миконос, Анимус и др. подобни локации в южната ни съседка за сравнение.

Сигурен съм, че има места, които злоупотребяват с доверието на техните гости, но мога да ви гарантирам, че има много места със съвестни хора, някои от които познавам лично, хора които се борят за честен туризъм, хора, за които този сезон, както и всеки друг е средство за препитание за цялата година за тях и цялото им семейство.“

Previous post Пиянката Белослава се развежда с мъжа си?
Next post Ганьовци! Българските туристи си показаха магариите и в Гърция