Инфаркт погубил шофьора на младите футболисти преди катастрофата

Шофьорът на автобуса с 16 млади футболисти, който катастрофира край Дряново вчера, вероятно е починал преди самия инцидент. Това е мнението на спешните медици, пристигнали при инцидента и на полицията. Назначени са експертизи, които ще докажат каква е точната причина за внезапната смърт, разказват от БНТ. Веднага бе заведено и досъдебно производство от окръжната прокуратура в Габрово, което обаче вероятно ще бъде прекратено, тъй като става въпрос за нещастен случай.

Автобус с 16 деца от детско-юношеската школа на „Литекс“ се вряза в дувар на къща в село Гостилица, община Дряново малко преди 16.00 ч вчера. 73-годишният водач е починал зад волана. При завой автобусът е излязъл от пътното платно.

Здравата каменна ограда е успяла да убие инерцията на превозното средство. Според експерти автобусът не се е движил с превишена скорост и именно това е спасило децата в автобуса. Домакинът на къщата и неговите съседи са категорични, че само внимателното каране и бавната скорост, около 20 км/ч, не са позволили той да се обърне, а просто е спрял в оградата и стълбите край пътя.

Домакинята на къщата, до която автобусът самокатастрофира веднага излиза, след като чува страхотен трясък. Помага на децата да излязат от превозното средство. Разказва, че са били много уплашени и стресирани и ги кани в къщата си.

„Аз видях какво стана, бях в офиса си и чух страшен удар. Излязох да видя какво става – децата пищяха, вратата на автобуса се отвори и децата слязоха. Два часа след инцидента дойдоха да ги приберат и автобуси и родителите на децата“, споделя тя.

Според децата малко преди катастрофата автобусът е започнал да криволичи.