Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“

Запис № 3, направен очевидно в централата на „Продължаваме Промяната“ миналата година от неизвестен човек, бе разпространен тази вечер. В него се чува монолог на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който говори по темата „Магнитски“.

Не става ясно от кой момент е записът. Припомняме, че бившият финансов министър Владислав Горанов беше санкциониран по закона „Магнитски“ на 10 февруари 2023 г., което навежда на мисълта, че записа е правен по-рано.

Ето стенограмата на записа:

Кирил Петков: ….Целия тоя филм всъщност е акт за давност на папките, които са видели – и за Черепа, и за депесарите, които са в този ред, който всички ни обвиняваха, че прибързваме. Реално той е в съюз с всичките партии и възможности в моя…

Те са един нормален ред, щото имаш обвинение, имаш самопризнания за самия фонд… пари няма. Щото каза, че са ощетили ГЕРБ…

По отношение на Черепа, банковите тегления той им ги е дал част от папката по колко са изтеглени. Имаме две писмени обяснения на двама свидетеля. Единият е шофьорът, който казва – аз карах Божков всеки две седмици… и той внасяше евро. Това е писмено.

Вторият е, а, такова, вторият е секретарката на Асен, която каза – той идваше всеки две седмици, носеше нещо, караше ме да не го записвам в книгата с гостите. Отделно всички тези факти ги има и американеца.

И всъщност ако дадем „Магнитски“ на Горанов (Владислав Горанов – б.р.), те ще бъдат…

Даваме Горанов на „Магнитски“, защото той е давал, не вземал – давал проекта на държавни служители, които да променят Закона за хазарта. В смисъл, американците му го казват като даване, щото като финансов министър му остава един човек, на който трябва да … да го смени закона – това е само Борисов. И това, това е разпределението според мене на как стоят реално нещата в България.

И сега имаме единствения възможен вариант.

А отделно ще се покаже на „Джереми“… – …“Джереми“…, който е в компанията и човекът, който прави… как да изглежда рекламата, какво – що.

…Много интересно.