Изнасилвачът Таньо получи 8 години затвор заради кражбата на… чехли

8 години при „строг режим“ ще прекара серийният изнасилвач, който нападна възрастна жена в чернооченско село.

Около час и половина отне на окръжните магистрати в Кърджали да разгледат делото и произнесат присъдата. 50-годишният Таньо К. пък от сградата на Темида пое към затвора в Стара Загора, където изтърпяваше мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че зверското нападение бе извършено през нощта на 25 юли в Пчеларово. Т.К. влязъл в дома на самотно живееща 71-годишна жена. Той отнел мобилен телефон и дамски чехли. Бандитът нанесъл удари в областта на главата и тялото на пенсионерката. Той направил и опит да я изнасили, предава Родопи 24.

Старозагорецът е бил осъждан многократно. Три от присъдите на рецидивиста са за изнасилване, една за обсебване, както и наказание за противозаконно влизане в чуждо жилище.

Мъжът бил нает да работи като пастир в района на чернооченското село.

50-годишният поиска делото да се гледа по съкратената процедура, признавайки всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По първото обвинение за кражба мъжът получи 8 години затвор, а за опита за изнасилване 6,8 години „лишаване от свобода“. Той ще изтърпи по-тежкото наказание.