Иво Танев: Не е добър моделът на таткото, който пие две ракии и се качва в колата

Безотговорността по българските пътища коментираха в предаването „Лице в лице“ по bTV Калина Крумова и Иво Танев.

„При споделяне на отговорността се случва масовата безотговорност. Парчетата от този пъзел са страшно много. Има много неща, които са скрити зад статистиката. Ние казваме колко жертви има по пътищата. Истината е обаче, че голяма част от пострадалите остават инвалиди. Те остават извън статистиката“, каза Калина Крумова.

Тя е категорична, че пътната безопасност е споделена отговорност между местната и централната власт. Пътищата са както в градовете, така и между самите градове, поясни Крумова.

„Аз бих тръгнал от семейната среда, след това бих минал през образованието и обучението за получаването на шофьорска книжка. Едва след това човек излиза на пътя – там има инфраструктура, организация на движението. Може би забелязвате какво невежество цари по пътищата“, каза от своя страна Иво Танев.

„Не е добър моделът на таткото, защото той пие две ракии и се качва в колата. Детето го вижда това. Да не говорим, че часовете за обучение по шофиране са малко“, поясни той. Според него трябва да се обърне сериозно внимание и на наказанията – те трябва да са неизбежни.