Иван Таков: Ваня Григорова е изключително ангажирана с проблемите на София

„С голяма доза сигурност вече можем да кажем, че нашата кандидатура за кмет на София е Ваня Григорова, тъй като всичките 24 районни конференции, които приключиха вече, са номинирали нея“. Това каза пред БНР Иван Таков, лидер на БСП-София.

„С нея отдавна водим разговор по проблемите на София, по проблемите въобще на цялата община и всичко случващо се. Видях, че тя е човек, който е изключително ангажиран не само с проблемите на работниците, но и с проблемите на града, в който живеем. В последните няколко месеца видях в нея и желание“.

Не вярвам при тази ситуация да имаме противоречия, отбеляза Таков в интервю за предаването „Преди всички“. И добави:

„Както винаги сме били, и сега се надявам да сме заедно в тези избори и заедно да вървим напред“.

От „Левицата“ напълно подкрепят кандидатурата на Ваня Григорова, подчерта още той. По думите му там няма разногласия по този въпрос.

„Винаги сме били по-силни, когато сме били обединени. Тук не става въпрос само за „Левицата“. Има още много партии в левия и лявоцентристкия спектър на политическото пространство, с които смятам, че е необходимо да имаме съвместни действия. Ние трябва да бъдем алтернативата и контрапункт на всичко това, което се случва в дясно“, отбеляза лидерът на БСП-София.

Иван Таков призова столичния кмет, районния кмет и областния управител да спрат с „това разделение“: „Не може Паметникът на Съветската армия на всички избори да става заложник на дребни политически и партийни щения от страна на едни и същи партии“.