Иван Гешев пак стана „Джовани Фалконе“ в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев за трети път получи благоевградската награда за магистрати, носеща името на легандарния италиански магистрат Джовани Фалконе.

Конкурсът се организира от кметството в Благоевград под мотото „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ и се представя като национален конкурс.

Гешев е отличаван с наградата „Джовани Фалконе“ цели три пъти. Първите две той получи през 2017 година и 2019 година „за реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, корупцията, тероризма, проституцията, детската порнография и други, както и заради подкрепата на каузи в полза на обществото за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение“, припомня пресцентърът на прокуратурата.

Третата му награда отразява един много по-улегнал период от професионалното развитие на настоящия главен прокурор, но не по-малко плодотворен. Сега Иван Гешев е отличен, защото прокуратурата е обявила в парламента, че е против легализирането на преработката на индустриален коноп в България.