Защо пазаруваме двойно по-скъпо от англичаните?!

Клипче, показващо значителната разлика в цената на дезодорант в магазините в България и Англия, обиколи мрежата TikTok. Лудостта на цените у нас продължава да изумява хората, които живеят в страната, както и тези, които се намират извън пределите й.

Освен в хранителните стоки обаче, голямо повишение на цените се наблюдава и в козметичните продукти, предава „Трафик Нюз“.

Младо момиче е публикувало клип с вече близо 230 000 гледания, в популярната платформа, на което се вижда, че женски дезодорант на известна марка, у нас се предлага на цена от близо 10 лв. Отбелязваме, че до преди няколко месеца, цената на този артикул е била не повече от 5 лева, което значи, че повишението е двойно.

Видеото е създадено от български гражданин, който живее в Англия. Той показва разликата в цената, на която се предлага там. В магазините там този артикул се продава на цена от 2 паунда. Голяма аудитория от потресени потребители пишат под видеото, че разликата е абсурдна.

Един от коментиращите отбелязва, че в Германия дезодорантът се продава за 1 евро, което също доказва огромната разлика в цените на двете държави.

Парадоксалното в случая е, че в най-бедната държава в Европейския съюз плащаме изключително висока цена почти за всичко. Това доказват изложените етикети на артикулите, които се предлагат в магазините у нас. Голямо впечатление прави, че почти на всички предлагани стоки, разликата в цената от изминалата година е поне двойно, а в някои случаи и тройно по-скъпа.

Съдейки по това, че България е на дъното в класацията в Европа, като минималната работна заплата е само 710 лева, то цените, на които се предлагат подобни артикули със сигурност трябва да са далеч от 10 лева.

Ето и част от коментарите на потребителите:

„Е, как иначе другата седмица да го пуснат на промоция за 6 лева”

„Защо се допускат такива цени? Кой ги решава тези неща? Абсурди един след друг…”

„В България инфлацията премина на спекула, пък ако мине номера – мине”

„Козметичните продукти вече се превръщат в екстра. Вчера си купих половин килограм леща за 4 лева”

„Не стига, че ни пробутват стоките с най-ниско качество, ами че и ни ги продават на най-висока цена”.