„Затворниците бяха готини и интересни“: Шеф Андре Токев за престоя в пандиза

Шеф Андре Токев влезе в затвора за 7 месеца, но бе пуснат след 4 месеца и 16 дни. Припомняме ви, че през ноември 2021 бе хванат да шофира пиян колата си и само по джанти и призна вината си. По всичко личи, че талантливият готвач е готов да говори за този огромен житейски урок. Ето какво сподели във „Вечерното шоу“ на Георги Любенов по БНТ.

„Когато започнах да готвя за 300 човека в затвора, това ме върна в годините, в който бях стажант. Тогава готвехме в тези стари фурни и големи тави. Отново бе предизвикателство да направиш нещо от нищо, тоест от малко продукти да сготвиш нещо добро, нещо хубаво и качествено.

Започваш да забравяш. За мен хората в затвора, на първо място са хора. Всеки има своите проблеми. Не ме интересуваше много кой за какво лежи. Имах много приятни разговори с някои от тях, които лежаха заедно с мен. По едно време разбираш този човек, с когото досега си говорил, че лежи за еди какво си.

Тогава оставаш напълно шокиран. Виждаш, че този затворник има две страни. Хората, с които комуникирах в „колежа“ ( визирайки затвора – б.а.) бяха готини, много интересни. Позитивната страна на затворниците, с нея се запознах, а негативната им страна не искам да я познавам.“