Заплахи и агресия на пътя срещу жена: „Ще ти разбия главата, ще те убия“

Нов случай на агресия на пътя – шофьор нападна жена, обижда я с неприлични думи, след което счупи страничните огледала на автомобила ѝ. Хулиганските действия са извършени в Пловдив. Потърпевшата е успяла да заснеме случката, посочва NOVA.

„Правех разрешен ляв завой на зелен светофар. След като завих, той ме изпревари, засече ме и спря пред мен. Слезе от колата, опита се да ме удари. Крещеше „Ще ти разбия главата, ще те убия”. Спряха около 20 коли, никой обаче не слезе да ми помогне. Пътувах с моя приятелка в колата. В автомобила на мъжа имаше жена”, разказа потърпевшата Албена Чавдарова.

Тя поясни, че няма каско, а колата ѝ е рядък модел и не знае дали ще успее да поправи счупените огледала.

Агресивният шофьор е задържан за 72 часа, повдигнато му е обвинение, съобщиха от Прокуратурата. Той ще бъде съден по бързото производство за хулиганство. Престъплението е извършено с изключителна дързост и цинизъм. Грози го до 5 години затвор, допълват от обвинението.

От МВР съобщиха, че мъжът има и старо провинение, свързано с увреждане на чуждо имущество. Очаква се в събота Прокуратурата да поиска постоянното му задържане.