Запечени патладжани със зеленчуци

Необходими продукти:

  • 2 бр – патладжан
  • 1 бр – домат
  • 1 бр – червена чушка
  • 1бр – зелена чушка
  • 50 мл. – зехтин
  • 2 стръка – магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • 4 скилидки – чесън

Начин на приготвяне:

Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина до сантиметър и се натъркват с пресования чесън. Намазват се със зехтин и се поставят в тава, на чието дъно има хартия за печене. Изпичат се за 15 минути във фурната под фолио, докато омекнат. След това се поръсват с нарязаните на ситни кубчета чушки и домати, а също и с подправките. Връщат се във фурната и се изпичат без фолио за още 15 минути при 200 градуса.

Сервират се горещи и поръсени със ситно нарязан магданоз.