Задайте си 7 въпроса, за да разберете дали връзката ви има бъдеще

По време на вълшебните, ранни дни на една връзка е невероятно лесно да сбъркате страстта с любов, която може да продължи с години. Може да се чувствате така, сякаш целият свят се върти около партньора ви, да се взирате с копнеж в простора, когато той е далеч, и да усещате пеперуди в стомаха си преди всяка среща.

И все пак, докато страстта е важен елемент от любовта, тя не е трайна любов сама по себе си.

Вижте тези 7 въпроса, които да си зададете, за да определите дали любовта ви е истинска и може да продължи дълги години.

1. Можем ли понякога да се жертваме един за друг?

Един от най-големите компоненти на дълготрайната любов е сигурността, която идва със знанието, че сте там един за друг, ден след ден, без значение какво ви поднася животът, пише в. Струма. Докато тази по-дълбока сигурност може да се развие само чрез споделени преживявания с течение на времето, докато сте готови да декларирате любовта си, трябва да сте доста уверени в отговора на този въпрос. Данните от сканирането на мозъка показват, че това е важна част от една дълготрайна връзка.

Помислете за малките кризи, възникнали откакто сте започнали да излизате. Носи ли ви лекарства, когато сте болни? Ще дойде ли на парти, което е важно за вас, въпреки че предпочита да прави нещо друго? Поставя ли ви на първо място, когато знае, че имате нужда от него?

2. Готовa ли съм да споделя целия си живот с моя партньор?

По време на ранната фаза на запознанство и двамата партньори са склонни да станат възможно най-добрите версии на себе си, изглаждайки грубите ръбове и пропускайки песъчинките. Те също така са склонни да водят много отделен живот. Това е здравословно и нормално, но любовта означава да споделяте всички аспекти от живота си, открито и честно. Готови ли сте да предприемете следващата стъпка? Ами финансите? Много двойки държат парите си разделени, но вземат по-големи финансови решения заедно.

3. Партньорът ми кара ли ме да се чувствам по-добре, когато съм отчаяна?

В една истинска любовна връзка вашият партньор става ваш довереник. Връзката е безопасно място за споделяне не само на вашите надежди и мечти, но и на вашите страхове и съмнения.

Естествено ли се обръщате към партньора си, когато имате проблем на работа или се скарате с някого? Знае ли как да ви извади от депресията и да ви накара да се смеете? Приема ли емоциите ви сериозно, докато ви помага да намерите по-здравословен начин да се справите?

4. Моят партньор важна част от моите дългосрочни планове ли е?

Много връзки в крайна сметка приключват, защото и двамата партньори имат много различни дългосрочни планове. Ако искате да започнете нова кариера в друг град, докато вашият партньор планира да посвети живота си на медицината при пътуване в страни от третия свят, може да е трудно да поддържате връзката в дългосрочен план. Честно преценете къде всеки от вас се вижда след 5, 10 или дори 20 години и определете дали си пасвате с времето.

5. Познаваме ли се наистина?

Не е необходимо влюбените двойки да знаят всяко едно преживяване, което се е случило през живота им, но е важно вашият партньор да знае най-важните моменти от миналото ви, както и кои сте днес. Разбирате ли взаимно ценностите, възгледите за отглеждането на деца, навиците за харчене и характерите? Виждали ли сте се в най-добрия и в най-лошия ви вид?

6. Мога ли да пренебрегна недостатъците на моя партньор?

Много ли съм критичен към партньора си или мога лесно да пренебрегна малките досадни неща? Мога ли лесно да му направя комплимент? Оценявам ли го или гледам много негативно? Важно е да не критикувате твърде много. Попитайте „Мога ли да направя това?“

7. Мога ли да се радвам на успехите на моя партньор и да ги празнувам?

Много е важно да споделяте добрите моменти и успехите на партньора си. Можете ли да го направите? Можете ли да се насладите на малките им постижения с тях? Ако можете, това е знак за трайна любовна връзка.