Журналист: С изказването си Путин потвърди, че стои зад смъртта на Пригожин

С изказването си Владимир Путин потвърди, че стои зад смъртта на Евгений Пригожин. Това коментира разследващият журналист Андрей Захаров в ефира на Нова телевизия.

Ще има почести за Пригожин, но няма да го правят голям герой. Изказването на Путин за мен означава, че той стои зад това. Показва, че това може да се случи с всеки човек, бизнесмен, политик. Сега се страхуват от Путин, посочи Захахров.

Командирите на „Вагнер“ имат проблеми с руското Министерство на отбраната, ФСБ. Има дела срещу тях. Те не искат да работят за военното министерство. Не съм сигурен, че империята на Вагнер ще съществува още. Тя е свързана с личността на Пригожин, без него няма да работи. Според мен това е край на империята Вагнер, каза още журналистът.

По думите му „Вагнер“ е много ефективна група. „Военното министерство не е ефективно. Като ефективна група, „Вагнер“ може да работи с Пригожин. Те знаят, че той може дори да ги пребие, ако правят нещо лошо. Затова казвам, че много неща във „Вагнер“ са свързани с личността на Пригожин. Шойгу няма да ги бие“, допълни Захаров.