Жив късмет! Спасиха мъж, паднал в 10-метров кладенец

Пожарникари от Търговище спасиха човек, паднал в десетметров кладенец. Сигналът за пострадалия мъж е подаден вчера, минути преди обяд и на него са се отзовали служителите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище и на Районното управление, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ани Кръстева.

Пострадалият 64-годишен мъж от търговищкото село Алваново е паднал в кладенеца в частния си имот. Той слязъл по стълба в него, за да извърши ремонтни дейности. Стълбата била закрепена за горния край на кладенеца с две въжета.

Впоследствие едно от въжетата се скъсало и човекът паднал в кладенеца. Престоял е около три часа в студената вода с дълбочина около 1,20 метра. Съседи чули виковете му и се обадили на тел. 112.

Тъй като кладенецът е бил тесен и на практика не било възможно да бъдат спуснати спасители в него, за да помогнат на изпадналия в беда гражданин, пожарникарите спуснали към дъното на кладенеца четиризвенна стълба. Пострадалият се изкачил по нея и бил измъкнат оттам в сравнително добро общо състояние, но премръзнал.

Впоследствие мъжът е получил шок, вероятно причинен от голямата температурна разлика между водата в кладенеца и жегите навън, но той бързо бил овладян от пристигналия на мястото на инцидента екип на „Спешна помощ“.

Мъжът е откаран в МБАЛ-Търговище, където са установени охлузни рани по тялото. По негово желание е бил освободен за домашно лечение.

Previous post Христо Иванов: ДПС няма да участва в ротацията на властта
Next post Мирчев: Посредници са прибрали 600 млн. лв. комисиони от оръжие за Украйна