Жена отиде в Спешното в Перник и изпищя от ужас: Страшно е! Бягайте!

Ситуацията с българските болници става все по-трагична и абсурдна. Независимо от немалките средства, които текат към държавните болници като река, те са в отчайващо състояние. Или повечето от тях. Мизерията в тях е хронична и безнадеждна.

Потвърждава го разказът на жена от Перник, сблъскала се почти буквално с рушащото се здравеопазване, пише glasnews.bg.

„Бърза Помощ – Перник! Докарах майка ми до спешното и мазилката падна на 10 метра от нас… трябва каски да раздават тук! СТРАШНО!“, написа перничанката.

Думите й предизвикаха множество коментари от перничани, очевидно свикнали на мизерията в градската болница и търсещи помощ на 30 км от родното място:

„Хора, отивайте към София, тая болница я забравете… Отдавна нищо не става тука!“

„При спешен случай – директно в Пирогов, ако ви е мил животът и здравето!“

„Къде пък и ти в Перник, бягай в София!“

„Поне в Пирогов имаш по-реален шанс да оцелееш, отколкото в Пернишкото спешно.“

„Така е, но не всеки има това време да стигне жив дотам… Положението е трагично тук, истина е, и вместо да търсим промяна в лекуването тук, ние търсим варианта София, затова и не им дреме на тези убийци … То и те се научиха … Към София към София … Ми, закривайте си цирка, а не да си отмивате ръцете със София“, обобщи перничанка призивите на съгражданите си да се бяга далеч от Перник, когато става дума за здраве.

Тъжно… Толкова много се краде напоследък в здравеопазването, и то в такива размери, и толкова безнаказано, че вече вицът: Мога да си умра сам, не ми трябва лекар“, като че ли придоби потресаваща актуалност.