Една хранилка на КАТ по-малко в София, вдигнаха скоростта по „Яворов“

Една от най-известните хранилки на КАТ в София вече е в историята. От днес по алея „Яворов“ са поставени знаци за ограничение на максимално допустимата скорост от 70 км/ч. Досега скоростта беше 50 км/ч., независимо, че булевардът е три ленти и няма конфликт с пресичащи пешеходци. На мястото дори имаше и стационарна камера на „Пътна полиция“. Често и патрули залагаха камери от типа „триноги“, за да дерат шофьорите.

Предложението да се вдигане максималната скорост с до 20 км/ч по някои столични улици и булеварди, е с давност повече от 10 години. Трудно обаче среща подкрепа.

Освен за алея „Яворов“ увеличение на 70 се предлага и за бул. „История славянобългарская“, бившата улица „202“. Там има една пешеходна пътека и не се подкрепя с аргумент, че трябва да се изгради пасарелка или подлез.

Пробив в увеличението на скоростните ограничения имаше преди година, когато по бул. „България“ се прие движението да е с до 70 км/ч.

За разлика от повечето градове в Европейския съюз, в София единствения бърз булевард е „Цариградско шосе“ където максимално допустимата скорост е от 80 км/ч и Околовръстния път, който се води градски булевард и също е с максимално допустимата скорост от 80 км/ч.

Previous post Красен Кралев: Приберете Ицо Хазарта при акция „Бяло“
Next post Шофьорът на камиона от зверската катастрофа с Йешич: Всичко стана за 2 секунди