Д-р Ненков за Дебора: Нарязана е преднамерено, систематично и хладнокръвно

Работата на медика е да опише уврежданията. Това, което не виждам, но може би го има е, че при толкова много увреждания на меките тъкани би трябвало да е довело до обилна кръвозагуба, а това понижава хемоглобина, което е пряка заплаха за живота. Работата на медика не е да определя степента на телесната повреда, това е работа на съда.

Чисто човешки не мога да разбера госпожата от Старозагорския съд, ако според нея на базата на експертизата това е лека повреда, то трябва да ви кажа, че като гледах колегата с брадата от болницата в Стара Загора настръхнах. Как изглеждаше този човек, докато разказва за случая, а е виждал какво ли не. Този мъж е нарязал приятелката си систематично, безмерно, хладнокръвно и садистично. Не я е ударил в изблик на гняв, било е преднамерено. После си е взел нещата и се е прибрал вкъщи. Това заяви д-р Мирослав Ненков, бивш здравен министър, в ефира на БНТ по повод обезобразяването на Дебора Михайлова с макетно ножче в Стара Загора.

Не можеш да очакваш от висококвалифицирани специалисти като съдебния медик да работи за без пари. Не може да се търси вина в специалисти, че не искат да помагат на съда за без пари, смята още той и добавя, че хората работят по две причини – пари и отношение.

Ние сме безкрайно търпеливи хора, дори болезнено търпеливи. Но идва някакъв момент, в които хората не издържат и излизат по улиците, този момент е като случая от Стара Загора и от Цалапица. Страшно много ни пречи, че авторитетите са разбити. Скептичен съм дали канализирането на тази енергия би могло да доведе до нещо, обясни Ненков.

Надпис „Свобода или смърт“ на предмишницата и паяжина е цяла дисертация на психологията, категоричен е той.

По отношение на телесната неприкосновеност, той заяви, че в нецивилизовани общества като нашето трябва да се знае, че никой няма право да я нарушава. „След първия удар, момичета и момчета, винаги следва друг. Сам винаги е по-добре, няма нищо страшно в самотата, отколкото остриган и с 20 разреза“, каза той.

Previous post Пребиха с кол възрастна жена от Оряхово заради куче
Next post Росен Йорданов: В правосъдието се нуждаем повече от скалпел, отколкото от мачете