Дългите палта и кожусите от 80-те – тотален хит през зимата

Температурите паднаха и връхните дрехи вече са на първа линия в гардеробите ни. Тенденциите за сезон есен-зима 2023-2024 ясно показват, че на мода ще бъдат по-дългите якета и палта, които ще балансират на ръба на добре познатата класика, ретро стила и футуризма.

Винаги актуалните кожуси, дългите палта и тези от екокожа са само някои от водещите модни тенденции за студения сезон. Правите модели, изработени от висококачествени материи, доминират на модните подиуми на водещите дизайнери. Минималистичните кройки се появиха в основни цветове: винаги актуалното черно, елегантно кремаво и благородно кафяво.

За втора поредна година и дългите кожени манта пак ще бъдат актуални, особено в черната и кафеникавата гама. Ако сте почитатели на класиката, ще се зарадвате да научите, че сред модните палта за есента и зимата има много предложения на класически карирани модели. Общото между всички тях е дължината им: трябва да стигат под коляното, а за предпочитане – до глезените. Този сезон определено ще бъде завладян и от кожусите.

Завръщат се плътните дамски модели в ретро стил с животински мотиви. Актуални ще бъдат и тези с косъм, но не естествен. Списъкът с модерни връхни дрехи завършва с вълнени палта с обемна кройка. Общото между тях е, че са изключително удобни, а широката обиколка в ханша означава, че можете да носите каквото искате отдолу.

През настоящия зимен моден сезон якетата отстъпват назад и няма да бъдат особено тачени. Въпреки това, ако ги предпочитате пред палтата, най-вече заради комфорта, който дават, при тях актуални ще са късите и обемни модели, както и тези със средна дължина, стигащи до коляното. Като най-модерен акцент дизайнерите определят коланите, които подчертават дамската талия при обемистите якета. Късите и широки модели стилистите препоръчват за по-младежко излъчване, а по-дългите – за повече класа и елегантност във визията.