Драгомир Стойнев: Политическата ситуация в момента е добре организиран хаос

„Политическата ситуация в момента е добре организиран хаос. Няма център, който да управлява страната. Няма политики, които да се изготвят от този център и да имат ясно послание. Няма приоритети и цели“, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му не е ясно кой управлява държавата.

„Това правителство е вредно. Таксата от 20 лв. на мегаватчас е безсмислена. Сега финансовият министър ще отмени приходите от тази такса, защото няма как да ги събере. Дерогацията е европейско решение, ако някой смята, че има злоупотреби, нека да има разследване, да се назначи особен управител в „Лукойл“, за да се види дали има изтичане на средства“, допълни Драгомир Стойнев.

Според него друг нефт на този етап, толкова бързо, България няма откъде да си достави.

„Нито един вот на недоверие не е безсмислен. Границата ни не се охранява добре. Както министърът на вътрешните работи е виновен, дали не е виновен и главният секретар на МВР“, каза още Драгомир Стойнев.

Той коментира вота в София на изминалите местни избори така: „Ваня Григорова постигна добър резултат, който е успех на БСП, на лявото в България. Важно е да се успокоят страстите и да се работи за София. Надявам се да има диалог в Столична община, тогава се взимат правилните решения. На следващите избори ще се готвим за кметското място. БСП ще има собствена кандидатура за председател на Столичния общински съвет, хубаво е да не се стига до нови избори за общински съветници“.