Добромир Живков: При ротацията ще видим и смяна на министри

Въпреки атаките срещу него, особено от Пеевски, ДПС и Борисов, премиерът няма да подаде оставка до края на годината. Това е част от политическа игра, в която се увеличават залозите. Така смята Добромир Живков, управител на социологическа агенция “Маркет Линкс”, който говори пред БНР. Той напомни, че в момента се разпределят държавните ресурси за следващата година, което обяснява зачестилите атаки към правителството от ГЕРБ и ДПС.

Живков очаква да видим ротация на министри в някои ресори.

“Освен бюджета, това е втората основна цел на атаките, най-вече от ГЕРБ и отчасти от ДПС към този кабинет – да поставят свои министри в определени области.”

„Постът на финансовият министър изглежда достатъчно стабилен. Две са рисковите министерства – на енергетиката и МРРБ, там има много ресурси, много политики замесени“, което ги прави „потенциална цел на ГЕРБ и ДПС“, посочи Добромир Живков.

„Тази свръхактивност от страна на г-н Пеевски изглежда се засилва. Тя отчасти е свързана и с предстоящото избиране на председател на ДПС. Но не само това е обяснение. Видимо нарастват амбициите на г-н Пеевски за упражняване на власт в някаква роля. Тази заявка изглежда като логично продължение на всичко, което виждаме от август-септември насам. Свидетели сме на стратегия на г-н Пеевски за овластяване на неговата личност в политически аспект“, коментира социологът.

Previous post Броим 200 лв. на ден за ски ваканция в родните курорти
Next post Ваня Григорова: От кого се страхува Терзиев толкова? Охраната му стои и в залата