Топлият планински чай, подсладен с малко мед и малко лимонов сок за по-силни стойности е един от най-силните лекове, които предпазват тялото. Той стопля тялото и душата, но преди всичко ефектът му е фантастичен за побеждаване на вируси, грип и настинки.
Смесването му с масло повишава хранителната сила. Маслото е много богато на витамини и минерали, съдържа калций, фосфор, калий, цинк и магнезий. Последното е елемент, който прави вкуса на чая доста интересен и полезен, особено за тези, които имат проблеми с кашлица или гърло.
Как да го приготвим у дома
Необходими съставки:
- Шепа мурсалски чай
- Чаена лъжичка мед
- Две супени лъжици лимонов сок
- Чаена лъжичка масло
- Чаша вода
Начин на приготвяне:
Първо кипваме водата. Изсипете планинския чай в горещата вода, оставете да вари до 10 минути. Сваля се от котлона и се прецежда в чаша. След това добавете лъжица мед и лимонов сок, а накрая прясното масло. Чаят се пие, докато е топъл.