Димитър Ганев: Беше лесно за ПП-ДБ да намери нов опонент в лицето на Радев

„След руската военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 г. се появи ново разделение по линия на евроатлантизма. Това ново разделение не успя бързо да набере сила, за да се направи тази сглобка през октомври 2022-ра, но изглежда вече достатъчно силно през май и юни 2023 г.

Некоалицията или сглобката ознаменува края на разделението статукво – промяна, появявайки се водещо вече разделението по линията на евроатлантизма. Това си пролича съвършено ясно с посещението на Зеленски, а и президентът Румен Радев със своите позиции дава легитимация за това управление. Беше лесно за ПП-ДБ да намери нов опонент в лицето на Радев, за да легитимира сглобката, некоалицията“.

Това каза пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център „Тренд“, който коментира последното им социологическо проучване, проведено между 4 и 11 юли 2023 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ с таблет сред 1001 души на възраст 18+, по поръчка на „24 часа“.

Според Ганев това, което прави президентът в момента, е да се опитва да стане отново лидер на единия лагер в новото разделение – тези, които са с нюансирана позиция за войната в Украйна и даването на оръжие на украинската армия.

Previous post Екслидерът на СДС Боби Марков: Терзиев да предложи брак на Бонев и избиват рибата
Next post Тарикат! Близнак мами бургаски полицаи, че е брат си