Димитър Бербатов: БФС са серийни убийци!

Бившият капитан на България Димитър Бербатов коментира решението евроквалификацията между отборите на България и Унгария на 16 ноември да бъде преместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и да се играе без публика.

Трябва да обърнем още един път внимание на абсурда, който се случва породен от БФС. Аз вече им казвам серийни убийци. Те серийно затриват българския футбол с поредните им действия, всички ставаме свидетели на тях, поредното дъно, да откраднеш футбола, да го скриеш и феновете да не могат да отидат да гледат националния отбор“, заяви бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Тотнъм пред БНТ.

„В момента се опитват да внушат вина на кмета на Пловдив и на строителя на стадиона, че мачът трябва да бъде там, че ако не, вие сте виновни, а в случая виновните са те. Тези управници не могат да отстранят проблема, а се обръщат срещу обвинителите си и българския народ и ги обвиняват тях, че те са виновни и играят ролята на жертва. Те знаят, че не могат да махнат причините, защото причините са те, те трябва да си подадат оставката“, добави Бербатов.

„В същото време не са спазили срока за пускане на документи, за да попитат възможно ли е да се играе мач, те си действат тоталитарно. Където и да отидат и да се опитат да се скрият, протести пак ще има. Те затриват серийно футбола в България. Националният отбор се подкрепя и ще бъде подкрепен, но вас никой не ви подкрепя. А това, че мач трябваше да има в София, трябваше да има. И най-вероятно са пратили писмо до УЕФА, в което са излъгали и са казали Бербатов ще дойде да ни бие“, продължи бившият национал.

„Ние започнахме да протестираме преди три години. И сега хората се радвам, че виждат, колко сме били прави, и идват всички заедно срещу това управление. Подкрепям и община Пловдив и кмета, и строителя на стадиона. Футболната общественост подкрепя това нещо мача да не се играе там, защото всички знаят къде е вината. Футболните клубове изключени неправомерно от БФС ще имат възможност да бъдат чути пред институцията, която дава лиценз на българския футбол. Аз съм радостен, че ще бъдат видяни“, сподели още легендарният нападател.

„Не е на живот и смърт аз да бъда президент. Нашата битка е това ръководство да не бъде начело, и когато то си тръгне, кандидатите да заповядат. Аз никога не съм казвал, че съм най-достойния, аз имам екип, имам програма, представям си я, клубовете решават. Държавата ставайки свидетел, че най-популярният спорт страда и дълбае, и стига нови низини, и срам пред целия свят, ти да скриеш по собствено желание националния отбор, аз не съм чул такъв прецедент в световния футбол. Държавата трябва да вземе отношение“, заяви още той.