Денков: Някой просто се опитва да прикачи Алексей Петров към правителството

„Аз и акад. Денков сме тези, които по време на преговорите в детайли знаехме начина, по който бе конструирано това правителство. То стана пред очите на всички вас с много ясни преговори по отношение на приоритети, законодателна програма и съставяне на правителство. В нито един момент нито неговото име (бел. ред. на Алексей Петров), нито неговото присъствие може да има връзка с процеса на съставяне на правителството“, подчерта на брифинг в Министерски съвет Мария Габриел.

Тя добави, че не се е срещала никога с Алексей Петров в лично качество. „Ако е имало срещане, това е било в рамките на форуми, в които той е представлявал неговата асоциация. Това беше по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, когато беше първият път, в който го видях“, уточни вицепремиерът, цитирана от novini.bg.

„Всичко, което се изписа през последните дни за някакво важно участие на Алексей Петров в сформирането на правителството, е пълна измислица. Аз участвах в този процес от самото му начало, още когато се сформира това Народно събрание. Това няма нищо общо с истината. Някой просто се опитва да прикачи Алексей Петров към правителството“, категоричен бе и премиерът акад. Николай Денков.