Демерджиев: Не е добре да се лъже, дори когато искаш да обслужиш…

Не е добре да се лъже, дори когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика. Днес/вчера. б. р./ беше поискана оставката на началника на 8-о РУ-София за пропуски в работата по едно дознание, свързано с убийство. Важно е да се знае, че той е назначен на 1 ноември 2022 г.. Това написа на личната си страница във Фейсбук бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев, цитиран от „Фокус“.

По думите му „убийството, заради което днес беше съобщено, че му е поискана оставката, е извършено на 04.04.2022 г., а дознанието е поето от СДВР около месец след назначаването му“.

„Възниква въпросът от кого трябва да се търси отговорност за работата по това дознание?! Възниква въпросът кой е отговорен за работата по това дознание и дали това е началникът, чиято оставка беше поискана?!“, пита той.

Демерджиев дава и „малко предистория“. „В края на октомври 2022 г. обявих, че сменям 7 от 9 шефове на районни в София, сред тях и началника 8-о РУ. Днес ръководството на МВР „свали доверието си“ и поиска оставка от същия човек за нещо случило се на 4 април 2022 г. Или иначе казано – над половин година преди да заеме поста“, обяснява той.

Става ясно също така, че мотивът на Демерджиев да освободи седемте началника е именно „слаб контрол и лоша организация в поверените им управления“.

„Сегашното ръководство нямаше нужда да се престарава. Тази работа с отговорността вече беше свършена. Остава открит обаче въпросът, кое наложи смяната на началника на 8-о РУ-София днес и кой кадрува в МВР?!“, пише още бившият служебен министър.

Previous post Мъж опита да наръга жена посред бял ден в Поморие
Next post Питайте, не го жалете! Денков ще отговаря на живо във Фейсбук днес