Гяуров: Ако Алексей Петров беше сложен на топло, сега нямаше да е на хладно

Никога няма да се стигне до поръчителя, а вероятността да се установи извършителят на покушението на Алексей Петров, е много малка. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред bTV за убийството на Алексей Петров.

Димо Гяуров не вярва Алексей Петров да се е движел без охрана и да се е чувствал спокоен. „Бандитското му минало го застигна. Правосъдието не успя да го установи като престъпник. Ако навремето беше сложен на топло, сега нямаше да е на хладно“, отсече Гяуров.

Той призова да не се повтарят масата от глупости, които са се изписали по медиите за убийството на Петров. Това, че установеният проектил е с размер 7.62 нищо не значи, а голяма част от медиите го свързаха с автомат „Калашников“ – нищо подобно, коментира Гяуров възможността с какво оръжие е бил убит бившата барета.

Димо Гяуров смята, че Алексей Петров няма връзка с формирането на правителство.

Той е убеден, че няма да се случи лесно отстраняването на главния секретар на МВР, което няма да стане без съгласие между Министерски съвет и президента Румен Радев.

Димо Гяуров се надява, че поредицата от криминални събития в България, които завършиха с убийства, няма да се отразят на присъединяването на страната ни в Шенген.

Previous post Демерджиев: Има още хора, които могат да последват съдбата на Алексей Петров
Next post Приятел на Алексей Петров: Твърде спокоен беше, охраната му не се забелязваше