Гюров: Проектокабинетът лъха на нафталин и e от резервната скамейка на ГЕРБ

Председателят на групата на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров обвини ГЕРБ-СДС и ДПС, че са свалили предишното правителство, а половин милион души са подкрепили ПП на 2 октомври, съобщи БНТ.

„Няма да подкрепим предложения кабинет от ГЕРБ. За 2 месеца българските граждани очакваха парламентът и служебното правителство да изготвят бюджет, решителни действия в посока истинска и дълбока съдебна реформа и усилия за влизане в Шенген. Вместо това парламентът се занимаваше с връщането на хартиената бюлетина.

Днес ни предлагате правителство, което не изпълнява най-важното условие – да може да носи политическа отговорност. Предлага ни се експертен кабинет, но тук няма как да нямаме своите съмнения. Всеки кабинет е политически, защото трябва да бъде издигнат и подкрепен от политически фигури“, коментира Андрей Гюров.

Според него проектокабинетът лъха на нафталин от тройната коалиция и от резервната скамейка на ГЕРБ. Голямата цел, по думите му, са местните избори, за да може задкулисието да запази феодалните си владения. Обвини ГЕРБ, че голяма част от обявената програма копира тази на „Продължаваме Промяната“.