Гюров: Обещали сме на избирателите да не подкрепяме ГЕРБ

„Ние сме обещали на нашите избиратели, че не бихме подкрепили управление на ГЕРБ в никакъв формат.“ Това каза по БТВ председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Според него индикациите са, че Десислава Атанасова ще вземе мандата в понеделник, когато президентът обяви, че ще го връчва на ГЕРБ.

И да има среща по програмата на партията на Бойко Борисов тонът няма да се промени, добави Гюров.

„Ние ясно сме заявили кои са политиките, които ще подкрепим. За тези политики, ако те бъдат внесени в Народното събрание, ние ще гласуваме, защото вярваме, че това са проблеми, които следва да бъдат решени и ние ще подкрепим тези мерки. За всичко останало разговорите са излишни по проста причина – липсата на доверие в този модел на управление го някои колеги от ГЕРБ“, добави той.

Той коментира и темата „Шенген“. Вчера нидерландското правителство беше категорично Хърватия и Румъния ще бъдат пуснати, ние – не.

„Нашите партньори в Европа очакват такова правителство да продължи работата, за да може да се увеличи доверието към нашата страна и за да можем да бъдем да бъдем истински европейски партньори, а не да седим в периферията ,като продълвжаваме, както казва бившият премиер Бойко Борисов – да се правим на луди. Трябват ясни решения, конкретни действия в борба с корупцията, във върховенството на закона“, каза Гюров.