Гюнер Тахир: За първи път вярвам на Рамадан Аталай

Важно е за ДПС да решат този вътрешен проблем, който имат и от това зависи дали ще върнат изпълнен втория мандат. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime Гюнер Тахир, бивш член на ръководството на движението.

По думите му знак за това какво се случва в партията ще бъде дали Йордан Цонев за втори път ще представлява парламентарната група на ДПС при президента.

Другият вариант е след като Делян Пеевски явно няма лице да отиде при президента и това ще трябва да направи другият съпредседател Джевдет Чакъров. От това зависи дали те ще се опитат да направят кабинет или ще върнат мандата, както беше заявил по-рано самият Делян Пеевски.

„Ако вярваме на колегите от ДПС през последните 3-4 месеца колективните органи явно не работят и решенията в партията се взимат еднолично от единия съпредседател Делян Пеевски “, каза още Гюнер Тахир.

Той изрази съмнение относно това какво точно е записано в устава на ДПС по отношение на броя на председателите, като подчерта, че това трябва да е много ясно посочено.

„За първи път, откакто познавам Рамадан Аталай му вярвам за това, което казва, че ДПС се управлява като еднолично дружество“, отбеляза още Тахир.