Голямото завръщане: Богдана Карадочева в дует с Васил Найденов

Голямото завръщане на Богдана Карадочева на сцената след пандемията ще бъде подкрепено от верния ѝ приятел Васил Найденов, който ще се включи със специална програма от големите си хитове по музика на Стефан Димитров.

Двамата с Богдана готвят специална изненада за почитателите си на 7 август в Античния театър в Пловдив, където ще се състои концертът под наслов „Безнадежден случай“.

„Не помня вече колко години тя е един от най-близките ми приятели. Няма ден, в който да не се чуем и да не обсъдим всички новини. Знам, че освен верен приятел, тя е много талантлив текстописец. Някои от най-хубавите ми песни са по нейни текстове. Богдана ме познава толкова добре, че знае как да подреди думите за една песен, как да изтръгне чувството, което ще достигне до публиката“, споделя Васил Найденов, който е само една година по-млад от колежката си.

„В живота и двамата сме преминавали през трудни моменти, но заедно сме били по-силни“, казва певицата, която напоследък нашумя като една от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на староседесаря Вили Лилков за кмет на София, пише „Сега“.

Публиката очаква двамата да изпълнят в дует за първи път хита „Сбогом, моя любов“, който първоначално е записан от Богдана Карадочева в акустична версия с китара като част от саундтрака на телевизионния сериал „Почти ревизия“ с Цветана Манева в главната роля. Месеци по-късно Васил Найденов прави нова версия на баладата на Стефан Димитров – тя се превръща в хит, който е в репертоара му и и до днес.

Богдана Карадочева подготвя и няколко нови песни по музика на Стефан Димитров, които за първи път ще прозвучат в Пловдив. Тя ще изпълни и един от любимите си френски шансони по музика на Жак Брел. „Животът ми завинаги е свързан с Париж, с френската музика“, споделя певицата, която няколко години работи в най-големите парижки вариетета през 70-те. Там тя се запознава с Жан-Пол Белмондо и други френски знаменитости. Репертоарът ѝ по това време включва френски шансони и цигански романси.

В двучасовия концерт ще се включат още братя Аргирови с хитовете „Как си ти“ и „И замириса на море“.

Билети се продават на цени от 30 до 80 лева в мрежата на „Ивентим“, касите на Старинен Пловдив, културен дом „Борис Христов“ в Пловдив, зала „България“ в София и НДК.