Героят, помогнал на децата от катастрофиралия автобус: Прибрахме ги на топло

„Бях на 500 метра. Чух силния удар. Веднага дойдох. Треньорът беше отворил вратата и помогнах да слязат децата. Шофьорът не беше в добро състояние. Извадихме го, но за съжаление почина“, обясни Росен Димитров, очевидец на инцидента, при който автобус, пълен с деца, катастрофира.

Автобусът, в който е имало 16 деца, се е ударил в района на с. Гостилица, общ. Дряново. Сигналът за инцидента е подаден около 16:00 ч. днес, като при завой автобусът е излязъл от пътното платно, посочват от ОДМВР-Габрово.

„Много бързо дойдоха екипите на Спешната помощ и полицията. Децата бяха много изплашени, прибрахме ги вкъщи на топло, докато дойдат да ги вземат с друг автобус – много добри и любезни деца“, каза мъжът пред bTV.

73-годишният шофьор е починал. Според полицията смъртта му може да е настъпила още преди пътнотранспортното произшествие.

„Автобусът се е движел бавно. Той нагоре не може да развие висока скорост. Треньорът е забелязал, че на шофьора му е прилошало. Опитал се е да помогне с волана. Спрели са в стъпалата. Прибирали са се от Ловеч“, добави очевидецът.

Децата са транспортирани до Ловеч, където ще бъдат посрещнати от своите родители. Треньорът на Литекс увери, че всички деца са добре.