ГЕРБ: Стана ясно, че с горивата се печели на гърба на гражданите

Представителите на ГЕРБ – председателят на парламентарната група Десислава Атанасова и председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев, напуснаха извънредното заседание на Съвета по сигурността, съобщи БТА.

Считаме за абсолютно безпредметно нашето оставане, защото всичките ни опасения през всичките тези месеци изразявахме и през вас за пореден път през докладите на службите, се потвърдиха, каза пред журналисти Атанасова.

Стана ясно, че „Лукойл“ е имал готовност още вчера да премине към изцяло неруски петрол, но след заседанието на енергийната комисия това рязко се е променило и в момента все още се преработва в огромен процент руски петрол. Ясно е също, че има възможност за доставки извън Руската федерация и извън вида „Уралс“. За нас няма изненада и е загуба на време да продължаваме да стоим на този импровизиран Съвет по сигурността, който потвърждава всичко, което ние говорихме през последната година и половина, коментира тя.

Печели се на гърба на българските граждани, добави още Атанасова.

Министър-председателят акад. Николай Денков свика днес извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.