ГЕРБ: ПП-ДБ и „Спаси София“ драпат за сглобка с Ваня и „Възраждане“ в СОС

ПП-ДБ и „Спаси София“ искат да си направят мнозинство с Ваня Григорова и „Възраждане“. Това заявиха от ГЕРБ на пресконференция.

„Изборите са си избори, обаче нещата, които изговарят политиците имат огромно значение. Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане“ за подкрепа в Столичния общински съвет?, попита Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС на първата официална пресконференция на групата на новоизбраните общински съветници от ГЕРБ в София.

„Не подкрепяме вижданията на ПП-ДБ(СС) да решават проблемите на софиянци с „плаващи мнозинства“. Представете си как се договарят плаващи мнозинства по 120 доклада за всяко следващо заседание на съвета? Няма стабилно управление, изградено на плаващи пясъци“, заяви вчера председателят на предишния СОС Георги Георгиев от ГЕРБ. А Антон Хекимян, който бе кандидат за кмет от партията на Бойко Борисов и сега е съветник, се закани групата на ГЕРБ да е силна опозиция.

В новия СОС най-голяма е групата на ПП-ДБ (СС) – 23 души, следвана от ГЕРБ-СДС с 14 и БСП с 9. „Възраждане“ спаднаха на 7 съветници, след като Иван Алексиев ги напусна ден преди клетвата и стана независим. По трима общински съветници имат ИТН и КОД, а ВМРО – един.

Лесната чест беше да спечелят, днес се сблъскват с реалността, но трябва да се действа адекватно и зряло, а не да става политическа шизофрения, заяви Георги Георгиев.

Да не се окаже, че ще им отнеме 3 месеца да си направят ново семейство. Да не плашат софиянци, че скоро трябва да влязат в такава конфигурация.

Терзиев не каза, че стоят твърдо зад Бонев и че ще продължават да го подкрепят, добави Боршош. Нека не създават впечатление, че добрият Терзиев няма да може да работи заради лошия СОС.

Чух от Терзиев, че сглобка в София няма да има, Бонев – че с ГЕРБ няма да се работи, ние какво да направим. Да идем и да кажем – много искаме да ви подкрепим, но не знаем как, ядоса се Томислав Дончев.

След такива остри политически изказвания чакаме да видим какво е новото мнозинство, отсече той.

На въпрос биха ли подкрепили Вили Лилков за шеф на СОС, Мирослав Боршош обясни: „Няма да участваме в никакви преговори, защото никой не се е обърнал към нас за преговори. ПП-ДБ и Спаси София искат да си направят мнозинство с Ваня Григорова и „Възраждане“. Къде тук е Вили Лилков и ДСБ?“, заяви общинарят от ГЕРБ.