В Перник: Мухъл и течове в детска градина, дрехите на децата са мокри

Пореден случай на лоши условия в детска градина, но този път в Перник. За това сигнализираха родители на деца, които посещават детското заведение, съобщи БНТ. След необходимост да бъдат извършени ремонтни дейности на обекта, в който се помещават децата, те са преместени в общинския детски комплекс в града, който според родителите тъне в разруха.

От публикувани снимки в социалните мрежи се вижда, че от покрива тече вода, по стените има мухъл, а дрехите на децата са мокри. Какво е наложило спешната ремонтна дейност и защо децата са преместени в сграда с такива условия?

Две от групите на детска градина „Миньорче“ се помещават в общинския детски комплекс.

„Детето ми Димитър се прибра един ден след градина и разказа, че в градината има наводнение и го е страх. Какво ще се случи, ако вкъщи има наводнение – попита детето, аз не мога да плувам и ще се удавя. Децата преекспонират разбира се, но казуса и ситуацията са факт“, обясни майката на Димитър Кристина Андреева.

На семейството е съобщено, че е имало малък теч в детската градина, при което бащата на Димитър – Кирил Андреев влиза лично да се увери какви са условията в комплекса. Тогава той прави скандалните снимки от помещенията на комплекса.

„Санира се училището, където се намираха двете ни групи. Това наложи да ги преместим. Условията са добри според мен, но природата ни изненада. Заваля проливен дъжд, стече се вода върху креватчето на въпросното детенце и децата бяха преместени в друго помещение. Това са временни условия, залата е най-слънчевата и просторна в целия дом“, каза Даниела Захариева, директор на ДГ „Миньорче“.