Вътрешният министър: Божков ще бъде задържан, като кацне в България

Васил Божков ще бъде задържан, когато кацне в България. Това коментира вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти за новината, че бизнесменът ще се завърне у нас.

„След като пристигне, той ще бъде приведен при съответния прокурор и ще се види дали ще се налага някаква мярка за неотклонение и така нататък“, подчерта още Стоянов, цитиран от Dariknews.bg.

По казуса с убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че се работи върху всички версии. Част от тях са: отмъщение или евентуално неуредени финансови отношения, посочи той. Все още няма заподозрени за покушението. 2022 г. е най-трагичната и мрачна година в историята на МВР за последните 20 години, заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти след откриването на паметника, издигнат за загиналите в Бургас полицаи след гонка с мигранти.

Той изрази надежда, че това ще е първата и последната най-мрачна година за системата на МВР.

МВР министърът посочи, че все още няма официален отговор от президента относно поисканото от него отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров, но от позицията му остава с убеждението, че президентът ще вземе решение без да вземе под внимание мотивираното искане за всичките случаи, които той е изредил за пропуски в професионалното ръководство на главния секретар Петър Тодоров. „Ако не бяха допуснати съществени пропуски, днес убиецът на Митко от Цалапица може би щеше да е в ареста, а и между нас може би щеше да бъде и убития психолог от София, а и може би днес нямаше да сме тук“, заяви той.

Previous post „Маркет линкс“: Кабинетът „Денков-Габриел“ с едва 20% доверие от народа
Next post Депутат хвърли версия: Черепа се е разбрал със Сарафов