Второкласници заплашили с нож съученик! Директорът: Нали не са убили никого

Второкласници са заплашили с нож свой съученик в основно училище „Отец Паисий“ в село Стряма, информира TrafficNews . За да разкажат за случая с медията се свързали родители, чийто деца са били обект на тормоз. Те твърдят, че две деца от 2-ри „а“ клас от доста време се държат агресивно към съучениците си. Подлагали ги на тормоз, бой и обиди. Ситуацията ескалирала преди няколко дни, когато двете момчета са изкарали нож в часа по математика.

„Когато директорът разбра за случилото се каза „Е, нали не са убили никого“, твърдят родителите на тормозените деца.

Родителите, чийто деца са станали обект на тормоз настояват въпросните ученици да бъдат изключени, тъй като се страхуват да изпращат децата си на училище.

„Моля да се вземат някакви мерки за изключването на децата. От една година тормозят детето ми. Бият го, заплашват го, че братята им били по-големи и ще го пребият, ядат закуски и плюят парчета храна върху детето ми. Бъркат в чантата му, в шкафчетата и тормозят целия клас. Всички деца са стресирани. Омръзна ми да се оплаквам на директора, психоложки да работят с тях, но да няма никаква промяна“, съобщава майка на детето.

Бащата добавя, че двете агресивни са опрели нож във врата на момчето му.

Според родителите това далеч не е първият случай, в който е имало подобни прояви на непристойно поведение. В пост, публикуван в профила на уплашеното дете, други бащи и майки разказват за други случаи на агресия. Те твърдят, че училищното ръководство не е предприело никакви мерки за прекратяването на агресията.

„Когато директорът разбра за случилото се каза „Е, нали не са убили никого“, твърдят родителите на тормозените деца.

Бащите и майките са изготвили жалба срещу директора на учебното заведение, като ще подадат сигнал и към РУО- Пловдив.

Директорът на училището Румен Филипов не отговаряше на обажданията.