Водният ад: Автобус с 30 работници пометен от водната стихия в Добричко

Автобус с 30 работници е пометен от стихията в Добричко. Вчера там се изля проливен дъжд. Екипи на пожарната са се отзовали на 20 сигнала. Спасителите са евакуирали 53-ма души, основно от закъсали автомобили. Бедстващи хора няма, а обстановката се успокоява.

Автобус с 30 работници в село Бранище е пометен от водната стихия. Те са се прибирали от Албена, когато автобусът е пометен от водната стихия. Според пожарникарите, шофьорът не се е подчинил на сигнализацията за опасност. Той обаче разказва друго.

„Никаква сигнализация тука, че има наводнение. Виждат се само едни светлини. Пожарните горе и едни коли ме изпреварват, и влизат във водата до таван. Аз стигнах до средата, те взеха да въртят бурканите, сирените и аз спрях. Водата като ме помете, свали ме чак долу“, каза пред БТВ шофьорът на автобуса Иван Иванов.

Пътниците са изведени до близката бензиностанция и прехвърлени на друг автобус. Най-големи са щетите за автосервиза, който е в непосредствена близост до шосето. Приливната вълна е била толкова силна, че е качила автомобил върху автомобил.

„Водата беше около метър, после придойде още половин метър в рамките на 10 минути. Стадионът, който е около нас беше като басейн. Буквално преливаше през пътя“, каза собственик на автосервиз Драгомир Драганов.

„Тя идва с такава сила, че просто е невъзможно нещо да се направи да се спре. Страшно беше, трагедия“, обясни кметът на Бранище Димитър Димитров. Около 20-тина шофьори са изведени от коли и в Добрич. Евакуирани са и двама души от домовете си.