Вижте ги! Хората с тези имена доживяват век

Дълголетието е естествен стремеж на хората от самата зора на човешкия род. Те се благославяли един друг да живеят до сто години, а в още по-далечни времена – до хиляда. Достигането на патриаршеска възраст е повод за уважение и възхищение и това е причината многобройни легенди да разказват, че първите хора са били не просто столетници, а са достигали немислима дори от съвременна гледна точка възраст.

Реалността показва, че човек днес рядко може да отброи години, съставляващи изживян един век, но това е напълно в човешките възможности. Сред факторите на дълголетие се сочи и още един, за който едва ли всеки би се сетил сам. Това е името на човека. Проучванията сочат няколко имена, чиито носители най- често се оказват сред столетниците.

На първо място е името Илия. Носителите му имат способността да вземат винаги верните решения във всяка важна ситуация. На второ място е Мария. Името на Божията майка се асоциира с безкрайност. Това едва ли е случайно. Жената с това име върви винаги напред, загърбвайки емоционалните проблеми и стига да целта си.

Притежателките древното име Анна не се предават лесно и успяват да намерят разрешение дори на най-тежките проблеми. Дамите с това красиво име се радват на благосклонност от съдбата, винаги имат късмет. Затова са психически устойчиви.

Заради липсата на негативни емоции те живеят дълго. В Библията се твърди, че пророкът Мойсей живял до 120 години. Това твърдение може да е вярно, и днес носителите на името са най-дълголетните от всички. Те се славят с мъдростта си, а тя му дава възможност да запази спокойствие във всяка ситуация.