Вигенин: Министърът на отбраната е неадекватен и сам по себе си е риск

Членството в Шенген е все така далеч. Страната ни е като васална провинция. Провалите следват един след друг. И утре , когато ще се гласува вота на недоверие, да се сложи край на агонията. Българската армия и отбрана се лишават от способности в полза на чужди интереси, каза Кристиян Вигенин при представянето на мотивите за втория вот на недоверие към кабинета „Денков“, цитиран от news.bg.

Липсва стратегия за развитие на въоръжените сили, смята социалистът. Българската авиация продължава да чака първите 8 изтребители F-16, коментира той. Акцент Вигенин постави върху противовъздушната отбрана.

При евентуални конфликти армията ни ще е в неравностойно положение. Българските предприятия в отбранителни сектор се държат настрани от производствата и работят само за Украйна, според червения депутат.

Той обвини МО в цялостна нищета в действията му. МО се превърнало в агенция за недвижими имоти. Правят се спорни политически назначения в МО, смята още Вигенин. Министърът е неадекватен и сам по себе си е риск, изтъкна социалистът. Той критикува и недостатъчните мерки по предотвратяване на мигрантския натиск.