Венци Стефанов: Ако се стигне до санкции за българския футбол, жална му майка на БФС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призова пред Sportal.bg за разрешаване на казуса около мача на националния отбор с Унгария, който застрашава цялостно българския футбол. Както е известно, срещата беше преместена от София на празни трибуни в Пловдив, но два дни преди пристигането на унгарците все още не е ясно дали квалификацията ще се проведе.

„За мен мач на националния отбор без публика е нещо несериозно. Най-добрите футболисти на България трябва да бъдат подкрепяни от публиката. Това е неуважение и към Илиан Илиев. Без публика е все едно да легнеш сам в леглото. Аз ви казах вече – българският национален отбор трябва да играе в София! Това не е панаирджийска мечка да я разкараме насам-натам из страната.

Ако се стигне до санкции за българския футбол, жална му майка на Футболния съюз. Има умни хора там, някой да тропне по масата и при форсмажорни условия да се намери решение на проблема. Иска се ясна и целенасочена работа – а не днес синьо, утре бяло, другиден червено. А представяте ли си какво им е на футболистите – събират се оттук и оттам, а не се знае ще има ли мач. Как да си мотивиран и подготвен да играеш“, каза босът на първия столичен отбор.